Följ med till svamparnas värld

PÅ GÅNG

När du deltar i en svampkurs eller svampvandring med mig får du förutom artkunskap, lära dig svampens olika delar, vilka miljöer olika arter trivs i och vilken tid på året de brukar dyka upp. Du ökar chanserna att hitta svamp om du lär dig läsa skogen och andra habitat som svampar trivs i.


Guidad svampvandring

Söndag 27 oktober

Häng med på höstens troligen första och sista guidade svampvandring. Det är i slutet av oktober men det finns ännu goda chanser till fina matsvampsfynd. För de som gillar trattkantareller är oktober högsäsong.

Räkna inte med en full korg, men tillsammans brukar en grupp kunna hitta många arter. All teori och praktik utgår från platsen och det vi hittar.

Jag delar med mig av det jag kan, med fokus på matsvamp, giftsvamp och förväxlingssvamp. Vi pratar om olika grupper av svamp, deras delar och om artbestämning, vad vi ser, vad vi känner och vad vi luktar, vilken typ av skogar som svampar trivs i och annat som ni är nyfikna på och som jag kan svara på.

Nivå

Nybörjare (vuxen)

Datum

Söndag 27 oktober

Tid

10:00–15:00


Pris

650 kr

Antal deltagare

Minst 6 | Max 12

Anmälan

Boka din plats nedan. Observera villkoren under formuläret.

Terräng

Medel. Vi rör oss utanför stigar, så du behöver kunna röra dig obehindrat.

Plats

Någonstans i mitten av Skåne (Hörby, Höör, Eslöv, Sjöbo, östra Svalöv). Exakt mötesplats meddelas via mejl ungefär en vecka innan vandringen.

Jag kan inte garantera att det går att nå platsen med kollektivtrafik.

Packning

  • Skor och kläder efter väder

  • Korg eller papperspåse

  • Svampkniv och gärna borste

  • Sittunderlag

  • Vatten

  • Matsäck

  • Mobiltelefon


Boka din plats

Boka plats i tid. Vi bekräftar din bokning via mejl.

Villkor

Bokning är bindande. Vid bokning får du ett bekräftelsemejl med betalningsinformation.

Betalning ska ske senast 7 dagar innan aktiviteten. Vid utebliven betalning makuleras din bokning.

Detaljerad information om mötesplatsen skickas till alla deltagare ungefär en vecka innan aktivitetsdagen.

Vid för få deltagare förbehålls rätten att ställa in aktiviteten och i så fall återbetalas beloppet eller så kan du välja att överföra beloppet till ett senare tillfälle.

Vill du gå svampkurs en annan dag eller i en annan del av landet, kan du söka upp någon av mina svampkonsulentkollegor.

Bli medlem i en svampförening

Har du ett särskilt intresse för matsvamp, kan du bli stödmedlem i Svampkonsulenternas Riksförbund. Då får du, förutom medlemstidningen Sporaden, möjlighet att delta i fortbildningar och svampträffar. Varje höst anordnas riksträffen av någon av de fem regionerna.

Vill du lära dig mer om de andra 9 700 arterna tillsammans med mig och andra utbildade och självlärda mykologer, rekommenderar jag dig att bli medlem i Puggehatten, Skånes Mykologiska Förening. Följ med ut på exkursioner och andra aktiviteter. Du får också föreningens medlemstidning.

Bor du eller kan tänka dig att röra dig utanför Skåne, har Sveriges Mykologiska Förening (SMF) ett gediget program med kurser och träffar runtom i Sverige. Även SMF ger ut en medlemstidning med vetenskapliga och populärvetenskapliga artiklar. De har också egen bokutgivning.